Podobne artykuły

  • Węgry: Ekspansja polskich firm z sektora budowlanego

    Polskie firmy korzystają z budowlanego boomu na Węgrzech. Z początkiem ubiegłego roku, Węgrzy obniżyli VAT na nowe mieszkania domy z 27 do 5 proc. Na Węgrzech nastąpił boom budowlany - wzrost wartości zawieranych umów wzrósł aż o 30 proc. rok do roku.

  • Polacy kochają zakupy na kredyt

    Polacy uwielbiają zakupy, nawet jeśli trzeba je sfinansować kredytem, a wyprzedaże są dodatkowym impulsem do buszowania na sklepach zarówno stacjonarnych, jak internetowych.

  • Brexit: Polscy przedsiębiorcy nie kryją obaw

    Brexit budzi niepokój wśród niemal jednej piątej polskich przedsiębiorców. Ponad 17 proc. ankietowanych przedstawicieli naszych firm był przekonana, że wyjście Wlk. Brytanii z UE będzie miało wpływ na ich działalność.

  • Powstaną zespoły zajmujące się regulacją cen wody

    Do końca roku na regionalnych zarządach gospodarki wodnej powstaną nowe zespoły fachowców, którzy będą wykonywali zadania związane z regulacją cen wody - zapowiedział PAP wiceminister środowiska Mariusz Gajda. na skali kraju będą oni opiniowali ok. 2,5 tys. wniosków taryfowych.

ekologia, odżywianie, zdrowie

Jedzenie ekologiczne dla zdrowia człowieka

Ekologia to nie tylko myślenie o środowisku w kontekście wszystkiego tego, co otacza człowieka.

Ludzie stanowią bowiem integralną część środowiska naturalnego, a więc bycie eko to nie tylko dbanie o swoje otoczenie. To także, a może przede wszystkim, troska o własne zdrowie, o właściwy styl życia, który pozwoli nam zachować dobrą kondycję, witalność i odporność na wiele długich lat życia.

Dzięki temu ludzie będą mogli aktywnie działać na rzecz środowiska. A taką formę może nam zapewnić przede wszystkim optymalna, oparta na wartościowych składnikach dieta, bogata w produkty rolnictwa ekologicznego, które zapewnią odpowiednie składniki odżywcze naszemu organizmowi.

Jedzenie ekologiczne to te produkty spożywcze, które były hodowane oraz przygotowywane bez użycia środków chemicznych czy hormonalnych. Dzięki temu są zdrowe dla człowieka i dobre dla jego otoczenia. To mięso i nabiał pochodzący z gospodarstw otwartych, w których zwierzęta żywią się dobrą, naturalną karmą i nie są sztucznie pędzone.

To także uprawy prowadzone bez oprysków, wolne od pestycydów i innych szkodliwych dla zdrowia wspomagaczy. Zdrowa żywność, jaką oferują nam tacy producenci, posiada wszystkie niezbędne składniki odżywcze i nie truje naszego organizmu, zapewniając optymalne warunki do dbania o własne zdrowie i dobrą kondycję każdego dnia.

Zobacz to na zdjęciach:

ekologia
odżywianie
zdrowie