Restauracja

Meble sklepowe

Opublikowany przez Mikołaj Mądry | 2017/10/31

(...) prowadzenia klienta, wózki, koszyki, lustra antykradzieżowe, boksy kasowe i szafki BHP. Można też zaprojektować sobie lady.  Dla sklepów konfekcyjnych istnieje kilka rodzajów mebli, które pozwalają zaaranżować każdą powierzchnie handlową. Do ofert dołączone są manekiny całopostaciowe i krawieckie oraz stendery konfekcyjne i (...)

Skojarzone z tym artykułem: jedzenie, meble, restauracja, wnętrze, żywienie

Miód pitny - jego właściwości i odmiany

Opublikowany przez Andrzej Białek | 2015/02/10

(...) produkowane z jednej części miodu i pół części wody. Istnieją także dwójniaki o takiej samej proporcji miodu i wody oraz bardziej rozcieńczone trójniaki i czwórniaki. Półtoraki i dwójniaki o najbardziej słodkim smaku wymagają kilkuletniego leżakowania natomiast trójniaki i czwórniaki są gotowe do spożycia już po 1 roku lub po 2 latach od ich wytworzenia. Jeśli chodzi o sposób doprawiania miodu, można wyróżnić miody pitne naturalne (doprawiane jedynie kwaskiem cytrynowym), miody pitne chmielone (czyli doprawiane chmielem, ale w niewielkiej ilości), miody pitne korzenno-ziołowe (bogate w takie przyprawy jak cynamon, imbir, jałowiec, goździki, wanilię, (...)

Skojarzone z tym artykułem: jedzenie, restauracja, żywienie

Słodycz prosto z natury

Opublikowany przez Zdzisław Przybyłło | 2014/08/14

(...) Rzadko kto wie o tym, że w naturze również występują inne rodzaje cukrów, które wcale nie są szkodliwe dla naszego zdrowia. Do jednego z takich produktów można zaliczyć stewię.Słodzik prosto z naturyRoślina ta nazywana jest popularnie naturalnym słodzikiem, ponieważ nie powoduje żadnych negatywnych skutków wśród osób, które ją spożywają. Produkt najczęściej można kupić w formie ususzonych liści bądź też tabletek. Przy tym warto podkreślić, że roślina jest 35 razy słodsza od sacharozy co oznacza, że można herbatę posłodzić dosłownie jedną kropką stewii. Jej jedna łyżeczka odpowiada szklance tradycyjnego (...)

Skojarzone z tym artykułem: catering, gastronomia, restauracja

Jak wygrać ranking restauracji

Opublikowany przez Mikołaj Mądry | 2014/04/10

(...) Wielu restauratorów twierdzi, że wystarczy zatrudnić najlepszego kucharza, by zapewnić sobie dochody na wiele lat. Nic bardziej mylnego. Nawet z najlepszym fachowcem w kuchni można nigdy nie wygrać żadnego rankingu restauracji. Rankingi to ostatnio najpopularniejszy sposób oceniania praktycznie wszystkiego. Tworzone są rankingi lekarzy, szkół czy uczelni. Nic dziwnego, że również restauracje zestawiane są pod kątem różnych kryteriów. Powszechnym błędem, zwłaszcza początkujących restauratorów, (...)

Skojarzone z tym artykułem: catering, jedzenie, restauracja

Catering nie rozwiąże wszystkich problemów

Opublikowany przez Mikołaj Mądry | 2014/03/28

(...) Organizujesz dużą imprezę - przyjęcie, zlot rodzinny czy inne spotkanie i myślisz, że zamówienie jedzenia w firmie cateringowej rozwiąże Twoje problemy? Nic bardziej mylnego, pamiętaj, że zadbać musisz nawet o sztućce czy krzesła, o czym w wirze przygotowań łatwo zapomnieć. Podczas organizacji imprez coraz częściej korzystamy z usług firm cateringowych. Nie tylko z powodu wygody. Oczywiście przygotowanie jedzenia dla dużej grupy, to nie lada wyzwanie (...)

Skojarzone z tym artykułem: gastronomia, jedzenie, restauracja